Sunday, January 20, 2013

PERKONGSIAN: Makan NASI kalau nak KURUS [cara HERBALIFE]

HARGA RUNTUH!!!!! untuk semua produk HERBALIFE 

~dapatkan segera sementara STOK masih ada~

SMS/ WhatsApp: wada (0135292584)

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
~assalamualaikum & salam sejahtera~

Betul! Tajuk saya tu betul belaka. Tak tipu. 
Makan NASI kalau nak KURUS [cara HERBALIFE]


~Perbualan antara SAYA dengan JURULATIH~
JURULATIH: Ai! Tak turun banyak minggu ni. 
SAYA: Tu la minggu pertama, 4 hari je dah turun 1.5kg. Sekarang tak turun plak :(
JURULATIH: You ada bersenam? Makan ikut Jadual yang saya bagi?
SAYA: Ada, 30-45minit sehari. Saya ikut jadual. 4 hari ni saya tak makan nasi, saya makan sandwich.
JURULATIH: Ai! Kenapa tak makan NASI? Patut la. You kena makan NASI.
SAYA: Saya makan ROTI WHOLEMEAL, 2 keping je. Kenapa tak boleh?
JURULATIH: Dalam ROTI ada serbuk penaik dan dia akan mengurangkan pembakaran lemak. Karbohidrat dalam NASI lebih baik untuk pembakaran lemak.
SAYA: oh! ye ke. Bukan NASI yang memperlahankan pembakaran lemak ke?
JURUKATIH: Ye. Macam saya, kalau makan NASI lagi cepat pembakaran lemak. Nanti makan NASI, ok.
SAYA: okeh. :) 

Ini la dia JADUAL PEMAKANAN yang diberikan oleh JURULATIH saya. Saya ambil SHAKE semasa SARAPAN dan MAKAN MALAM. Makanya saya MAKAN TENGAH HARI seperti biasa. Tak kisah sebenarnya nak ambil SHAKE ni waktu MAKAN bila pun yang pentingnya 2 kali sehari. Ikut ketahanan masing-masing. 

Kita perlu BIJAK semasa memilih menu untuk MAKAN TENGAH HARI. Jangan jadi seperti saya. Jika difikirkan semula, ada betulnya juga. Saya pernah terbaca artikel yang mendakwa 2 keping ROTI bersamaan sepinggan NASI. Aiseh! Kenapa la boleh terlupa nih. Sedangkan JURULATIH menyarankan agar nasi di ambil separuh pinggan (kalau sikit daripada tu lagi bagus). Kita hanya perlukan sedikit karbohidrat sahaja untuk menggalakkan pembakaran LEMAK. 

TIPS pemilihan MENU SIHAT (tengah hari / malam):
  • Nasi (separuh) + 2 jenis sayur (kukus/ rebus/ sup-tanpa minyak) + ikan (kukus/ rebus/ sup-tanpa minyak/ panggang-garam sahaja)
  • Bihun Sup (beli-jgn makan kuahnya...buat-rebus tanpa minyak) 
  • Makan di KEDAI (ambil IKAN masak KARI, tapi ambil IKAN sahaja sebabnya kuahnya berSANTAN-masakan yang lain selalunya berMINYAK dan berGORENG)
  • Dilarang: -SAMBAL (cili: kalori tinggi); berGORENG; MAKANAN LAUT (kalori tinggi); IKAN BAKAR (kedai-sebab diperap dengan GULA dan berMINYA...sebaiknya buat SENDIRI); ROTI PUTIH; Makanan RINGAN (sosej, nugget,burger, keju, pizza)
  • kesimpulannya lebihkan SAYUR dalam HIDANGAN.
  • Elakkan makan yang MASAM2 kerana akan menyebabkan rasa LAPAR.
  • sekiranya LAPAR diantara waktu MAKAN, makanlah buah SUNKIST (mengandungi kandungan serat yang tinggi dan membuatkan kita rasa KENYANG)  atau pun EPAL.
Kenapa saya pilih HERBALIFE?
  • Protein SHAKE yang sedap.
  • Boleh makan NASI.
  • Mempunyai JURULATIH PERIBADI yang mengajar saya bagimana untuk mengamalkan GAYA HIDUP SIHAT.
KESIMPULANNYA
HERBALIFE mengajar ANDA untuk mengamalkan GAYA HIDUP SIHAT. Sekiranya ANDA dapat mengurangkan BERAT badan TANPA BERSENAM, kemungkinan BESAR anda KURANG SIHAT. Bagaimana untuk mengukur tahap KESIHATAN? jawapannya UMUR BIOLOGI. Sekiranya UMUR BIOLOGI semakin berkurang, ia menunjukkan anda semakin SIHAT. Kunci utama dalam menurunkan berat badan adalah DISIPLIN dan BERSENAM. Walau apa produk pun yang anda PILIH, tetapi tidak berDISIPLIN dan berSENAM anda tidak akan dapat hasil yang diIDAMkan dan berkemungkinan BESAR anda KURANG SIHAT.


Jadi
kenapa TIDAK? 
Give yourself the gift of good life 
di TAHUN BARU ini (^.^)













14 comments:

Norlie said...

Salam,
Saya baru 2 hari guna Herbalife ni..beli sebab adik saya berjaya kurangkan berat dia dengan Herbalife ni..so sudah tentua la jeles kan.. :)

Blog ni banyak beri info utk saya susun pemakanan saya dengan Herbalife.
Terima kasih :)

WADA said...

waalaikumussalam Norlie,

sama2...wadaa sekadar berkongsi pengalaman sendiri..

kalau ikutkan drpd tarikh tu, dah lebih sebulan kan?...harap2 Norlie pun berjaya kurangkan berat badan cam adik..



shafie shaniez said...

Salam... Nama saya sha... Bila tgk blog awak sy lebih berminay utk makan herbalife, sebenarnye sy dah beli herbalife tp xstart2 mkn... Sy nak tanye macam mana pengambilan awk utk bulan puasa... #nakkurus # harapblhbantu...

WADA said...

waalaikumussalam sha..apa kata sha PM je kat facebook wada..nnt bleh sembang lebih detail..sbb kena tau cara pemakanan sha & lain2 lagi..

suhana said...

salam..
saya dh mkn herbalife ni dh 3 bulan dn bejaya trun 4kg shj...
pada awal mkn herbalife saya trun dengan mudah tpi smjk 2bulan ini berat saya lngsung xtrun naik tertekan..
saya ttap amalkan 3liter tea mix setiap hari start kol7 hingga 7ptg..
1kali shake
mkn tengahari sekali..
kdg2 adalah mkn biskut lempeng tanpa minyak..
tpi xtrun trun lagi coach saya cume suke jual barang tpi xtnjukkan cara yg betol.stresss.minta wada tnjuk kan cara pemakanan yg betol agar saya boley follow

WADA said...

Salam suhana...

Berdasarkan apa yg suhana ceritakan, suhana hanya mengambil shake f1 sekali sehari...sedangkan yang dicadangkan adalah 2 kali sehari sekiranya kita nak trnkan berat badan...sekali sehari pula sekiranya kita nk mengekalkan berat bdn..mngkin sbb tu la berat suhana tak turun2…kalau boleh disamping amik teamix 3 liter, amik air kosong 3 liter juga...insyaAllah pembuangan toksin & lemak akan lbh mdh ( krp ke tnds pd ms ini adalah normal)… utk jadual pemakanan
HERBALIFE & gaya hdp sihat bleh baca entry yg sy kongsikan ni…hrp membantu..wallahu a'lam ~ http://wadamylife.blogspot.com/2013/08/perkongsian-tips-turunkan-berat-badan-5.html?m=0

Dr Suhana Abd Wahab said...

Salam..seperti jadual yg dikongsi oleh wada diatas..bole ke sy tambah 1 lg shake f1 pd pukul 9 atau 10mlm??adakah dhn penambahan shake menyebabkan kenaikan berat badan atau boleh cepatkan penurunan brt sy??current wght 87kg

Dr Suhana Abd Wahab said...

Seperti jadual pemakanan yg dikongsi diatas..bolehkah sy tambah 1 lg shake pd waktu mlm..in case rase lapar..adakah berat bdn sy makin bertambah atau turun..tq :)

nur atiqah said...

Sis.. boley terangkan x mcm mana pemakanan herbalife yg btol utk penurunan berat. Setakat ni sy consume shake strwberry n teamix. Tpi bru 2 kg lost utk 1 bln..

nur atiqah said...

Sis wada.. boleh sis terangkan cara pengambilan produk herbalife yg btol.. sebab sy dah cnsume herbalife dah 1 bln lebih tapi bru trun 2kg n kdg2 naik..
sy consume shake strwberry n teamix je.. ape mslah yg sy alami sy x mmpu nak minum air smpai 4L .. kdg2 smpai semput n x larat sgt..

Nurul Amirah Zawawi said...

Salam wada....wada ade fb x??sye minat nk thu cara mkn herbalife nie ngn lbih lanjut....mgkin kat fb lebih mudah....plez....tolong sye....

WADA said...

Ada..klik je ikon fb saya tu

WADA said...

Nur atiqah boleh pm saya di fb..tq

WADA said...

Maaf lambat reply... bleh je nak amik f1 shake lebih drpd 2 kali...insyaAllah..berat x naik..wada harap Dr dah berjaya mencapai berat badan idea..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...